'Geen verdere daling vraag woninghypotheken'

03-09-2013

Banken verwachten in het derde kwartaal geen verdere daling van de vraag naar woning¬hypotheken, een enkele bank rekent zelfs op een aantrekken¬de vraag. Dat meldde De Nederlandsche Bank (DNB) donderdag. In het tweede kwartaal is de vraag naar woning¬hypotheken nog wel gedaald. Als verklaring wijzen de banken vooral op de slechte vooruitzichten op de woning¬markt

Banken verwachten in het derde kwartaal geen verdere daling van de vraag naar woning¬hypotheken, een enkele bank rekent zelfs op een aantrekken¬de vraag. Dat meldde De Nederlandsche Bank (DNB) donderdag.

In het tweede kwartaal is de vraag naar woning¬hypotheken nog wel gedaald. Als verklaring wijzen de banken vooral op de slechte vooruitzichten op de woning¬markt en het lage consumentenvertrouwen. Maar voor het derde kwartaal voorzien zij geen verdere teruggang. Een enkele bank rekent zelfs op een lichte toename van de vraag naar woninghypotheken, blijkt uit de enquête van DNB.

Sommige banken gaven verder aan de acceptatiecriteria voor woning¬hypotheken in het tweede kwartaal nog te hebben aangescherpt. Voor het derde kwartaal wordt geen verdere aanscherping verwacht. Een verruiming van de acceptatiecriteria zit er volgens de banken nog niet in.

Bron: ANP